Isoleren en vochtproblemen

Het gebeurt wel eens dat mensen isoleren aanhalen als boosdoener van hun vochtproblemen. Velen hebben immers jarenlang probleemloos kunnen wonen en sinds ze hun dak geïsoleerd hebben of de spouwmuren opgevuld hebben zouden de problemen begonnen zijn.

Dit is een stelling die absoluut onterecht is! In dit geval is vocht altijd in jouw woning geweest. Je hebt het enkel nooit gemerkt omdat je woning vol kieren en gaten zat waardoor het steeds tijdig kon verdampen. Een prima oplossing ware het niet dat je een pak meer energie moest verbruiken om je woning te verwarmen.

Wanneer men te maken heeft met vochtproblemen na isolatie moet men dus de oorspronkelijke oorzaak aanpakken en niet de reden wat het probleem heeft versterkt. Vocht is meestal aanwezig van opstijgend vocht. Dit is grondvocht dat via de muren omhoog gezogen wordt en zo zorgt voor vochtige muren die na verloop van tijd zwarte plekken en zelfs schimmels gaan vertonen. Een andere veel voorkomende oorzaak zijn lekken. Zo kan de afvoerbuis van je water gescheurd zijn waardoor er kleine hoeveelheden vocht  in je muren terechtkomen met alle vochtproblemen van dien.

Om deze problemen maak je best gebruik van een vochtbestrijder. Simon Fransen vochtbestrijding is zo een firma die zich al vele jaren gespecialiseerd heeft in het aanpakken van vochtige muren. Bij het aanpakken van vocht is het namelijk erg belangrijk dat je de juiste diagonse stelt. Maar al te vaak gebeurt het dat firma's lukraak muren gaan injecteren terwijl grondvocht niet eens de echte oorzaak is. Goed vergelijken is dus de boodschap!

 

Geef een reactie