Droge lucht bij een ventilatiesysteem

Droge lucht wordt vaak aangehaald door tegenhangers van ventilatiesystemen als reden om toch niet te ventileren. Dit is een stelling die in vele gevallen niet klopt en een vertekend beeld geeft over ventilatiesystemen tout court. Het is maar al te gek dat een ventilatiesysteem de gezondheid zou schaden terwijl het net bijdraagt tot een beter leefmilieu.

Deze zogenaamde droge lucht is bijzonder makkelijk te vermijden met enkele kleine ingrepen. Heb je een goedkoop systeem dan kan het al volstaan enkele potjes met water te zetten in de kamer dat kan verdampen. Bij de duurdere systemen bestaan er automatische vochtmeters die je op de hoogte brengen eens de lucht te droog is. De vochtige lucht word dan onttrokken van vochtige ruimtes zoals de badkamer en afgegeven aan de droge ruimtes zoals de slaapkamer en badkamer. Deze methode van werken wordt ook wel het warmtewiel genoemd.  Hoe de werking juist in zijn werk gaat zie je op onderstaande afbeelding:

ventileren met het warmtewiel

Wanneer je op zoek bent naar fabrikanten die dergelijke systeme aanbieden moet je zeker eens een kijkje nemen naar Systemair. Deze bieden een ventilatiesysteem aan dat werkt op basis van het warmtewiel en dus droge lucht zal vermijden.

 

Ben je van plan zelf vocht in de woning te brengen dan zijn de ventilatiesystemen van Storkair zeker aan te raden! Meer informatie vind je op hun Engelstalige website: http://zehnder-jestorkair.nl/

 

Geef een reactie